Reply
Visitor
Posts: 5
Registered: ‎07-19-2011

Camera configuration???

Hey can anyone plz tell me the exact steps needed to detect a camera..also i have ov9710 camera configuration file but i have 0v9715 camera does it make a difference..??

also wat are the exact addresses on the fmc Image ov module..i am really confused and i am very new to this topic please help..

Avnet Employee (Star Contributor)
Posts: 471
Registered: ‎04-16-2009

Re: Camera configuration???

Raghav,

 

The best starting point is the Getting Started Guide.

Have you followed the instructions in the Getting Started Guide ?

- is your hardware setup correctly ?

- did you run the camera demo ?

 

In the camera demo, via the serial console, you can access the I2C menu to detect and read/write to the I2C devices, including the OV9715 image sensor.

 

The OV9710, OV9712, OV9715 image sensors are register compatible, so the OV9710 code works with the OV9715 image sensor.

 

Hope this helps !

 

Regards,

 

Mario.

Visitor
Posts: 5
Registered: ‎07-19-2011

Re: Camera configuration???

Mario,
thanks for replying i have run both the demos and it works fine..
i tried using the software files provided and have completed till detection of the Image ov module.

can u plz give the software project or somewhere where i can learn abt the software libraries ??

Im using XILInX 13.2 are there any different settings for this??
 THanks.

Avnet Employee (Star Contributor)
Posts: 471
Registered: ‎04-16-2009

Re: Camera configuration???

Raghav,

 

I have preliminary versions of the projects for 13.1. 

 

   File name: IVK_EDK_Demonstrations_13_1_20110526.zip
   Website link: https://avnet.egnyte.com/h-s/20110601/0caa5ea09edc4ca2

 

This version has not been released since the documentation was not updated.

However, if you are using 13.2, it will be a better starting point.

 

Let me know if these work for you with 13.2 ...

 

Regards,

 

Mario.

Visitor
Posts: 5
Registered: ‎07-19-2011

Re: Camera configuration???

Mario,
I am sorry i am using 13.1 only i wrote 13.2 by mistake..when i run the software code the following errror is obtained "  Previous frame inner to this frame (corrupt stack?)" in the debug session of the sdk..what is causin this error??the error is obtained while initializing pb_i2c_controller.. 

Avnet Employee (Star Contributor)
Posts: 471
Registered: ‎04-16-2009

Re: Camera configuration???

Raghav,

 

Did you load the application with 'Debug As' or with 'Run As' ?

Can you try the other ?

Also, can you try to close SDK and try again ?

 

What is the output of the serial console ?

 

Regards,

 

Mario.

Highlighted
Visitor
Posts: 2
Registered: ‎07-21-2011

Re: Camera configuration???

Hello,have your problem been solved? I have met the same problem now. I have bought a Spartan-6 Industrial Video Processing Kit. There is a 0v9715 camera. I load the "download.bit" document in "IVK_Camera_Frame_Buffer_Demo" to FPGA. But I fail to detect the image of the camera. I dont konw what's the problem. I'm using XILINX 13.1. If you have solved the problem, could you give the project. I want to know whether the kit working well.